+47 61 23 87 22 post@lemonsjoe.no

Matgleder på Lemonsjø Fjellstue

Restauranten vår inne på Fjellstua har plass til 130 gjester, Peisestuen har 30 plasser samt tilhørende salong med peis. Fjellstua er flittig brukt hele året av både lokale, folk på farten, hyttefolk i området samt norske og utenlandske turister. Det setter vi pris på!

Vi legger vår sjel i god mat; tradisjonsrik, klassisk norsk, lokal, hjemmelaget, raus og velsmakende. Vår a la carte servering tilbyr en fleksibilitet vi ønsker at du skal finne i fjellheimen. Et moderne kjøkken, ferdigstilt i 2007, gir oss muligheten til å levere på flere arenaer på samme tid.

Familien Furuset står bak mer enn 35 års drift og har opparbeidd et utmerket kjøkken som tilbyr tradisjonsrike retter laget med ferske kvalitets råvarer. Peppersteksausen til innehaver Marit H. Furuset smaker akkurat som da hun åpnet Fjellstua i 1979. Det er fordi de grunnleggende kunnskapene innen kokkefaget er bærebjelken i vårt kjøkken. Vi tilbereder maten etter grunnleggende basis teknikker med fokus på rein, hjemmelaget mat.Kjøkkensjef Tor-Ivar, 2. generasjon Furuset på Lemonsjø, er lidenskapelig opptatt av råvarenes opphav og produksjon. Han har en eksepsjonell evne til å finne frem til det beste som gir den gode hverdagsmiddagen eller mere  ekstravagante retter og menyer.

Lokale og norske råvarer står i fokus. Peppersteken og biffen kommer fra den beste, norske indrefilet – klassikere på Lemonsjøen. Vi har vår egen fisker som sørger for fersk fjellørret fra Vågå på sommerstid. Hjemmelaget rømmegrøt hører også den årstiden til med tilhørende lokale spekepølser og norsk spekeskinke. Reinskjøtt i forskjellige former bruker vi gjerne hele året. De hjemmelagede elg eller hjortekarbonadene fra Hjalmar Moens Kjøttforretning i Vågå står alltid på menyen. Andre klassikere er også vert å prøve, som medisterkakene fra Bannbu!

Vi har egen barnemeny, små retter fra voksenmenyen. Vi er imponert over hvor mange barn som hiver seg over rømmegrøten på varme sommerdager. Klassiske wienerpølser og god pommes frittes (her bruker vi rapsolje) er også med.

Hver Søndag kommer bygdefolk for å ta middagen hos oss. Det synes vi er veldig hyggelig! Da har vi også en dagens rett med en hjemmelaget dessert. På Lemonsjø Fjellstue kan du stikke innom og få en skikkelig middag som du vet er hjemmelaget! Vi har også kaker, vaffel, smørbrød, småretter og skikkelig hjemmelaget varm sjokolade på menyen. Gjennom sesongen finner du en sesong-tilpasset 3 retter i vår a la carte.

Vi kan også diske opp med mer fancy varianter som et tapasbord, klassisk koldtbord og 3 rettere inkludert for eksempel selvrøkt ørret. Røyka fisk er ofte ikke røkt, bare tilsatt røyksmak … Vår Einebær og aquavitt marinert og røykte ørret har vert gjennom hele prosessen på vårt kjøkken. Med flatbrød og seterrømme er det bare å nyte!

Drikke til maten hører også med, vi har alle rettigheter og god kunnskap om den rette kombinasjon. Siste på lager er en spennende vin tilgjengelig bare hos lærebedrifter tilhørende BrimiKjøkken Opplæringskontor. Dette er Jotunheimen Furu, en Arne Brimi kreasjon der furu fra området har fått prege den franske rødvinen.

Gjennom vel 35 år har filosofien «Lemonsjø Fjellstue & Hyttegrend – stedet for god mat» vert en grunnstein i vår drift som vi hver dag bygger videre på.

Velkommen!

Se Møter og Events for Bedrift, Selskaper og Catering

 

Hytter Lemonsjø

Overnatting

Opplev en ærlig, norsk hytteferie! Alternativt, komfortable hotellrom med utsikt til Jotunheimen. Les mer

Langrennsopplevelser i Jotunheimen

Lemonsjøen byr på over 150 km oppkjørte og godt merkede skiløyper fra første snøfall i November til over Påske! Les mer

Sommer ved Lemonsjø

Opplevelser

Lemonsjøen byr på ro, naturopplevelser, friluftsliv, rike muligheter for aktiviteter til glede for store og små året rundt. Les mer

Share This