+47 61 23 87 22 post@lemonsjoe.no

Historien

Historien

Familien Furuset er dagens vertskap på Lemonsjø Fjellstue og Hyttegrend. Et ønske om å drive sitt eget sted brakte familien fra Østlandet i 1978.

Fjellstua ble opprinnelig bygd i 1958 for å kunne tilby vegfarende et trivelig hvilested i naturskjønne omgivelser. Fjellstua hadde da 10 rom og spisesal til 40. Stedet ble mer eller mindre sammenhengende drevet slik frem til i 1978 da Familien Furuset overtok.

Fjellstua har side den gang gjennomgått utvidelser i flere etapper. Kafeen og peisestua har fått betydelig større kapasitet. Rommene har blitt slått sammen slik at 4 enheter kan tilby dagens forventede standard. Og sist, men ikke minst, fjellstua huser idag et topp moderne kjøkken, åpnet til Påsken 2007.

I 1985 stod ti utleiehytter ferdige. Disse har fått nye kjøkken som var klare til bruk våren 2005 samt en oppgradering høsten 2015 bestående av nye bad, nye gulv i stue samt oppvaskmaskin.

Sammen med utvikling og vedlikehold er renhold en viktig del av driften for å kunne tilby de koselige omgivelsene vi får mye skryt for!

Langrenn har vert et satsningsområde siden 1978.I begynnelsen med egenkjørte scooterløyper, så i samarbeid med lokale idrettslag som førte til stiftelse av Vågåfjell Turløyper i 2005. Løypelaget drifter i dag løypenettet Lemonsjøen-Brimi, Hindseterområdet og Øvre Sjodalen samt turstinettet-

Skiheisen ble oppført i 1985 og har siden 1998 vert eid og driftet av Jotunheimen Aktivit v/ Kjetil Villa fra Vågå.

Lemonsjøen og Luseter har fra langt tilbake vert populær hytteområder. I 2004 tok en omfattende utbygging av Lemonsjøen Fjellpark ved Lemonsjøen Eiendom til. 800 senger har de siste årene blitt tilgjengelig i området i form av private hytter.

Mange turister og besøkende har funnet veien innom Lemonsjø Fjellstue og Hyttegrend siden vi startet, både en og mange ganger, det setter vi stor pris på!

lemonsjo-fjellstue-og-kro

 

Hytter Lemonsjø

Overnatting

Opplev en ærlig, norsk hytteferie! Alternativt, komfortable hotellrom med utsikt til Jotunheimen. Les mer

Sommer ved Lemonsjø

Opplevelser

Lemonsjøen byr på ro, naturopplevelser, friluftsliv, rike muligheter for aktiviteter til glede for store og små året rundt. Les mer

Share This