Mat & Drikke

Vi legger vår sjel i god mat; tradisjonsrik, klassisk norsk, lokal, hjemmelaget, raus og velsmakende. Vår a la carte-servering byr på den fleksibiliteten vi ønsker du skal finne i den norske fjellheimen. Velkommen!

Mat med identitet

Restauranten vår i Fjellstua har plass til omlag 80 gjester, Peisestuen har 28 plasser samt tilhørende salong med peis. Fjellstua er flittig brukt hele året, både lokale, folk på farten, hyttefolk i området samt norske og utenlandske turister. Det setter vi pris på! 

Familien Furuset, med Marit i spissen på kjøkkenet, står bak mer enn 40 års drift og har opparbeidd et utmerket kjøkken som tilbyr tradisjonsrike retter og egne spesialiteter der hovedfokuset alltid har vert på rein, hjemmelaget mat. Kjøkkensjef Tor-Ivar, 2. generasjon Furuset på Lemonsjø, er lidenskapelig opptatt av råvarenes opphav og produksjon. Han har en eksepsjonell evne til å finne frem til det beste som gir den gode hverdagsmiddagen eller mer  ekstravagante retter og menyer. Et moderne kjøkken gir oss muligheten til å levere på flere arenaer på samme tid.

Lokale og norske råvarer står i fokus. Peppersteken og biffen kommer fra den beste, norske indrefilet – klassikere på Lemonsjøen. Vi har vår egen fisker som sørger for fersk fjellørret fra Vågå på sommerstid. Hjemmelaget rømmegrøt hører også den årstiden til med tilhørende lokale spekepølser og norsk spekeskinke. Reinskjøtt fra Jotunheimen i forskjellige former bruker vi gjerne hele året. Elg og hjort hentes fra lokale jaktlag og foredles til karbonader, biffer og og andre lekkerbisker på vårt kjøkken. Andre klassikere er også vært å prøve, som medisterkakene fra Brandbu!

Vi har egen barnemeny, små retter fra voksenmenyen. Vi er imponert over hvor mange barn som hiver seg over rømmegrøten på varme sommerdager. Klassiske wienerpølser og god pommes frittes (her bruker vi rapsolje) er også med.

Hver Søndag kommer bygdefolk for å ta middagen hos oss. Det synes vi er veldig hyggelig! På Lemonsjø Fjellstue kan du stikke innom og få en skikkelig middag som du vet er hjemmelaget. Vi har også kaker, vaffel, smørbrød, småretter og skikkelig hjemmelaget varm sjokolade på menyen. Gjennom sesongen finner du en sesong-tilpassede forretter, hovedretter samt søte avsluttninger i vår a la carte.

Drikke til maten hører også med, vi har alle rettigheter og god kunnskap om den rette kombinasjon. Siste på lager er en spennende vin tilgjengelig bare hos lærebedrifter tilhørende BrimiKjøkken Opplæringskontor. Dette er Jotunheimen Furu, en Arne Brimi kreasjon der furu fra området har fått prege den franske rødvinen.

Gjennom vel 40 år har filosofien «Lemonsjø Fjellstue & Hyttegrend – stedet for god mat» vært en grunnstein i vår drift som vi hver dag bygger videre på.

Velkommen!

Book your accommodation today

Online booking made easy.

Share This