+47 61 23 87 22 post@lemonsjoe.no

Om Lemonsjø

I 1978 tok familien over Lemonsjø Fjellstue og Hyttegrend. Det var drømmen om å drive sitt eget sted som brakte familien fra østlandet til Jotunheimen for 40 år siden.

Kombinert Opplevelser & Mat Siden 1978

Familien Furuset er dagens vertskap på Lemonsjø Fjellstue og Hyttegrend. Et ønske om å drive sitt eget sted brakte familien fra Østlandet i 1978.

Fjellstua ble opprinnelig bygd i 1958 for å kunne tilby vegfarende et trivelig hvilested i naturskjønne omgivelser. Fjellstua hadde da 10 rom og spisesal til 40. Stedet ble mer eller mindre sammenhengende drevet slik frem til i 1978 da Familien Furuset overtok.

Mange turister og besøkende har funnet veien innom Lemonsjø Fjellstue og Hyttegrend siden vi startet, både en og mange ganger, det setter vi stor pris på!

Foto Terje Rakke/Nordic Life

Opplevelsene

Langrenn har vert et satsningsområde siden 1978.I begynnelsen med egenkjørte scooterløyper, så i samarbeid med lokale idrettslag som førte til stiftelse av Vågåfjell Turløyper i 2005. Løypelaget drifter i dag løypenettet Lemonsjøen-Brimi, Hindseterområdet og Øvre Sjodalen samt turstinettet-

Skiheisen ble oppført i 1985 og har siden 1998 vert eid og driftet av Jotunheimen Aktivit v/ Kjetil Villa fra Vågå.

Utvikling rundt Lemonsjøen

Lemonsjøen og Luseter har fra langt tilbake vært populær hytteområder. I 2004 tok en omfattende utbygging av Lemonsjøen Fjellpark ved Lemonsjøen Eiendom til. 800 senger har de siste årene blitt tilgjengelig i området i form av private hytter. 

Fjellstua har de siste årene pusset opp kafeen og peisestua, som nå har betydelig større kapasitet, rommene er slått sammen slik at fire enheter kan tilby dagens forventede standard. Og sist, men ikke minst, fjellstua huser i dag et topp moderne kjøkken!

 

 

 

Bestill din overnatting i dag

Book overnatting enkelt online.

Share This