+47 61 23 87 22 post@lemonsjoe.no

Kalven Seter

Kaffe & Seterspa et steinkast fra Lemonsjø Fjellstue. Med urban kaffemeny og forfriskende spa, er dette en bortgjemt liten perle i Jotunheimen.

Til seters for å drikke Macchiato…

Ved foten av Jotunheimen, i sørenden av Lemonsjøen, mellom Lemonsjøen Fjellstue & Hyttegrend og Lemonsjø Alpinsenter, ligger Kalven Seter. Kalven er en gammel seter som tilhører gården Kviten på Tessand. De åtte husene på tunet er fra 1800-1900-tallet og hadde ikke vært i drift siden 1960 da… Anne-Mari Sandvær og Øistein Formo så det urbane potensiale i den gamle setra. De overtok setra i 2001, og i 2013 åpna Kalven Seter sin Urbane Kaffebar.

 

Baristabudeia Anne-Mari

Anne-Mari er baristabudeie på Kalven seter. Her serveres det kaffe fra en urban kaffemeny på setertunet i solskinn eller inne ved klebersteinspeisen. På tunet er det rigget til med Energikampen, en mangeårig NRK-produksjon, og her finnes Gladiatorkamp, Kjempesprettert og Labyrinter – her sitter lattern løst!

Før jul arrangerer Kalven Seter marked med kvalitetsvarer og utenom jul, går langrenssporet rett over tunet. For å komme til Kalven Seter fra Lemonsjø krysser u FV 51, og følger stien ned til Lemonsjøen. Hold til venstre og spaser rett inn på setertunet. Turen tar noen minutter. 

Kjekt å vite:

  • Steinkast fra Lemonsjø Fjellstue
  • Urban kaffemeny
  • Enkel servering

Bestill din overnatting i dag

Book overnatting enkelt online.

Share This