Kunst & kultur

Lemonsjøen er et fantastisk område i Jotunheimen med vakker, variert natur i et levende kulturlandskap tilhørende Vågå, FjellNorge og Nasjonalparkriket. På og rundt Lemonsjø Fjellstue & Hyttegrend finner du flere kulturelle smakebiter.

I Vågå kan du gå i Edvard Munchs-fotspor, besøke den nyrestaurerte urtehagen til bestemor Munch og beundre en av Norges eldste stavkirker, Vågå Kjyrkje fra 1130. Ved Lemonsjøen, på Kalven Seter finner du en urban kaffebar og seterspa. Dan Grahams skulpturstopp ved vannkanten gir gjennom sine speilformasjoner en ny dimensjon til naturopplevelsen. For utstillinger og installasjoner kontakt oss i resepsjonen så hjelper vi deg med veibeskrivelse og informasjon!

Lemonsjø sommer

Opplev Kalven Seter – Urbane Kaffebar med Energikamppark og Fjellspa!

Besøk Lemonsjøtrollet som lurer oppunder Gråhø…

Klimaparken 2469 ved Juvasshytta.

I Sjodalen finner du Ridderspranget og Hulderstigen natursti.

Nasjonal Turistvei FV 51 Valdresflya.

Norsk Fjellsenter i Lom byr på nasjonalparkhistorie og informasjon.

Fossheim Steinsenter – den største utstillinga av norske mineral og smykkestein i heile landet.

Gode naboer...

Brimiskogen Klatrepark, Brimi Sæter og Brimiland er vår nabo bare snaua 15km unna.

Glittersjå Fjellgård, populær besøksgård, ligger øverst i vakre Heidal.

Synshorn Via Ferrata, Bitihorn og Beitostølen med bobbane og aktivitetspark for barna.

….Bakeriet i Lom !

Munch i Vågå

I Vågå kan du tråkke i Edvart Munch sine fotspor gjennom Munch-vandringa og besøke den nydelige Prestegårdshagen i Ullinsvin.

Besøk Tradisjonsbygdene Vågå og Lom i Ottadalen som byr på landets kanskje rikeste kulturhistorie. Her kan du besøke to av de eldste kirkene i Norge!

 

Ullinsvin, den gamle prestegarden i Vågå, ligg fint til på ei lita høgde ved Vågåmo sentrum og består av totalt 13 bygningar, dei fleste freda. Galleri Ullinsvin er eit nytt galleri i Ullinsvin, ferdigstilt i 2019. Les mer…

veikunst

Skulpturstopp på Lemonsjøen

«På bredden av Lemonsjøen i Vågå står Dan Grahams skulptur, også kalt paviljong. Kunstverket i tre og glass speiler naturen rundt og gir betrakteren ulike opplevelser etter hvert som en beveger seg rundt verket. Gjennom denne skulpturen tar Graham opp hvordan vi som betraktere ser…»