Dørhelleturer

Fjelltoppene Trollhøe, Gråhø, Veslevassfjellet og Ørnkampen gir en fantastisk utsikt til Jotunheimen, Rondane nasjonalpark og lenger enn langt...

I nærområdet finner du turstier med mulighet for flotte turer. Lemonsjøen/Randsverk området og Jotunheimen Nasjonalpark inviterer til fot- og fjellturer i enestående, flott natur. I nærområdet finner du turstier med mulighet for flotte turer. Fjelltoppene Trollhø, Gråhø, Veslevassfjellet og Ørnkampen gir en fantastisk utsikt til Jotunheimen og Rondane nasjonalpark. Lemonsjøen/Randsverk området er et sentralt utgangspunkt når kjente fjelltopper som Besseggen, Glittertind eller Galdhøpiggen skal besøkes. Men glem ikke de mange andre flotte turene, – Jotunheimen byr deg på spennvidde uten sidestykke – fra idylliske skoglandskap til store isbreer med dype sprekker og nesten tre hundre fjelltopper over 2000 meter. Vi hjelper gjerne med planlegging og mer informasjon.

Info front
Brannvakthytta Ørnkampen
Ørnkampen

Tur til Gråhøe – vær på utkikk etter Lemonsjøtroll!

Gråhøe (1290 m.o.h.) ligger mellom Lemonsjøen og Flatningen/Melingen og tilbyr en flott utsikt mot Jotunheimen, Heidalsmuen og Feforkampen og ikke minst mot Rondane og Dovrefjell. Turen går gjennom gammel sjarmerende fjellskog før den fortsetter opp på snaufjellet.

Turbeskrivelse:
Fra Lemonsjø: Følg merket og skiltet sti med start på østsiden av Fjellstua. Ta avstikkeren om Slomba for rundtur.
Fra Randsverk: Følg merket sti til Lemonsjø Fjellstue osv.

Turen er lett og merket/skiltet helt til toppen.
Lengde: ca 4,5 km (fra Lemonsjø Fjellstue og Hyttegrend), Tid: ca 2 timer, Høydeforskjell: ca 430 meter

Tur til Veslvassfjellet

Veslvassfjellet (1130 m.o.h.) strekker seg fra Valdesetrene ved Lemonsjøen og mot Tesseosen. Turen er lett å gå og man får en flott utsikt over Tesse og Kvitingskjølen, mot Glittertind/Veodalen og Jotunheimen. På andre siden har man Rondane og Dovrefjell. Når man har kommet opp fra Valdesetrene går turen i bølgende landskap før det heller ned mot Tesse/Tesseosen. Man kan gå turen fram og tilbake eller man kan få noen til å hente seg ved Tesseosen.

Turbeskrivelse:

Turen starter ved Kalven seter med merket og skiltet sti på oversiden av gjerde. Stien går over i seterveien frem til den tredje seteren hvor ferden går videre, skarpt til venstre, på godt skiltet sti over fjellryggen.

Turen er lett og merket/skiltet helt til toppen.
Lengde: ca 10 km, Tid: ca 4 – 5 timer Høydeforskjell: ca 320 meter

Fra Gråhø
Høst 31082022 Marius Nilden NPR
Veslevassfjellet utsikt

Viewpoint Trollhøe
Utsikten fra toppen er fantastisk og favner hele tre nasjonalparker; Jotunheimen i vest, Rondane i øst og Dovre i nord. Les mer...

 

Alle tur beskrivelser og kart får du på Lemonsjø Fjellstue og Randsverk Camping.

Utstyr….Uansett årstid, ferdsel i fjellet krever gode klær. Vindtett, ull og tursekk må være med på korte og lange turer.

Fjellvettreglene mm (ekstern lenke)

Tur til Ørnkampen / Rindhovda

Ørnkampen (1162 m.o.h.) er høyeste punktet i området Rindhovda. Fra toppen har man fin utsikt over mot Heidalsmuen, Rondane og Jotunheimen. Besøk den nyrestaurert Brannvakthytta på toppen for en ekstra dimensjon til turen!

Turbeskrivelse:

Fra campingen på Randsverk, følg riksveg 51 om lag 200 meter sørover, ta til venstre, videre over broen, gjennom boligfeltet og inn på den merkede stien til toppen. Fra Lemonsjø: Følg merket og skiltet sti til Randsverk Camping. Deretter følges beskrivelsen over.

Turen er lett og merket/skiltet helt til toppen.

Lengde: ca 4 km, Tid: ca 2 timer Høydeforskjell: ca 300 meter

#brannvakthyttarindhovda