Kalven Seter

Et steinkast fra Lemonsjø Fjellstue. Med urban kaffemeny - en bortgjemt liten perle i Jotunheimen.

Kalven Seter

Til seters for å drikke Macchiato…
Ved foten av Jotunheimen, i sørenden av Lemonsjøen, mellom Lemonsjøen Fjellstue & Hyttegrend og Lemonsjø Alpinsenter, ligger Kalven Seter. Kalven er en gammel seter som tilhører gården Kviten på Tessand. De åtte husene på tunet er fra 1800-1900-tallet og hadde ikke vært i drift siden 1960 da… Anne-Mari Sandvær og Øistein Formo så det urbane potensiale i den gamle setra. De overtok setra i 2001, og i 2013 åpna Kalven Seter sin Urbane Kaffebar.

Baristabudeia Anne-Mari
Anne-Mari er baristabudeie på Kalven seter. Her serveres det kaffe fra en urban kaffemeny på setertunet i solskinn eller inne ved klebersteinspeisen. På tunet er det rigget til med Energikampen, en mangeårig NRK-produksjon, og her finnes Gladiatorkamp, Kjempesprettert og Labyrinter – her sitter lattern løst!

Før jul arrangerer Kalven Seter marked med kvalitetsvarer og utenom jul, går langrenssporet rett over tunet. For å komme til Kalven Seter fra Lemonsjø krysser u FV 51, og følger stien ned til Lemonsjøen. Hold til venstre og spaser rett inn på setertunet. Turen tar bare noen minutter.

peis2
Kulturlanskap
Foto Terje Rakke / Nordic Life

 

For mer om Kalven Seter

Historia, tilbud og aktiviteter

Se kalvenseter.no (ekstern lenke)

Kjekt å vite:

  • Steinkast fra Lemonsjø Fjellstue & Hyttegrend
  • Urban kaffemeny og enkel servering
  • Aktiviteter som Energikampen
  • Sjekk åpningstider