Langrenn ved Lemonsjøen

Vinterenlandskapet i Jotunheimen er vilt og variert. Rundt Lemonsjøen finnes langrennsturer som passer for alle – store og små!

Langrenn ved Lemonsjøen

Skiløypene i Lemonsjø-området byr på flotte forhold for alle – uansett kondisjon og form. Her kan du velge korte eller lange turer og lette eller mer krevende løyper. Terrenget varierer mellom snille skoger og røft snaufjell. Løypene blir preparert og holdt ved like i perioden desember til april, avhengig av vær og snøforhold. De fleste løypene i området har doble spor og enkelte strekninger tilpasset skøyting.

En klassiker er runden rundt Lemonsjøen, 14 km i nydelig variert terreng – utsikt til Glittertind i Jotunheimen og Rondeslottert i Rondane krydrer opplevelsen! Utvid turen, få med deg den superkoselige gapahuken på Megardsåsen, kulturlandskapet rundt Sandranden og Klonessetra. På vindfulle dager anbefaler vi turen inn til Slombsetrene, 6km i eventyrskog – den svarte trelaven forsikrer deg om absolutt ren luft! Av lengere turer kan du ta Gråhø rundt, over til Brimi eller Jotunheimenløypa som strekker seg helt inn til Gjende. Lysløypeanlegget Mån er supert, også på dagtid. 1 og 2 km treningsrunder, skikross, dosert akebakke og gapahuk. Anlegget ligger 10km fra fjellstua i retning Vågå.

Vågåfjell Turløypelag står for løypekjøringen i området. Informasjon om løyper, oppdatert løypemelding og kart finner du på skisporet.no/lemonsjø. Papirkart får du også på Lemonsjø Fjellstue & Hyttegrend. Løypelaget har også egen Facebook side med masse flotte bilder, sjekk inn for ferske inntrykk!

Alle hytter og rom tilhørende Fjellstua ligger perfekt til for langrenn - ski inn/ski out!

Mot Luseter
Kulturlanskap
Foto Terje Rakke / Nordic Life

Fotograf Terje Rakke /Nordic Life besøkte oss 4. Februar 2016. Været var friskt, 20 sekundmeter vind, -14 grader, gløtt av sol. Terje Jonny Sveen og Kjersti Nystuen, lokale skientusiaster tok han med på tur som resulterte i de flotte bildene her!

Inspirasjon
“Er nordmenn født med ski på bena?” Sjekk DNA-eksperimentet til VisitNorway! (ekstern lenke)

Tilbake på hytta
Randsverksletta
Smørebua
Gråhølia
Solveggen
Cross-country skiing

"Be a Norwegian for a Week"
Vinteren er tid for friluftsliv, langrenn og hyttekos! Vi har satt sammen vinterpakken "Be a Norwegian for a Week". En ekte, norsk vinterferieopplevelse! Bo komfortabelt på hytta, nyt en god frokost og 3-retters middag på fjellstua og prøv ut et utvalg aktiviteter for en typisk vinterferie som langrenn, truger, hundekjøring, eventuelt et slag FjellKørling og en tur til bygda på dager med ruskevær. Badstuen er varm hver dag og peiskosen topper det hele!

Kontakt oss for mer detaljer!

Vi har samarbeidspartnere som tilbyr forskjellige langrenns og vinteropplevelser hos oss;

Jotunheimenløypa med Discover Norway, en ukes tur fra hytte til hytte!

Familie og gruppereiser med Sauswind / Tyskland

Individuelle og skreddersydde turer med
FjordKind i Tyskland
CapeTracks og NordenTrips i Nederland