Truger

Med truger på bena er hele fjellet ditt!

Truger

Truger gjør terrenget tilgjengelig på vinterstid! Med et par truger på bena kan du gjenoppleve sommerens favoritt-tur eller nå helt nye mål og høyder, akkurat slik det passer deg. Ta gjerne med staver, vit hvor det er rasutsatte områder og labb i veg.

Truger har vært brukt som fremkomstmiddel vinterstid like lenge som ski. Tidligere tids truger var laget i tre med lærbånd som feste. Slik var truger frem til slutten av 90-tallet. Nå har truger blitt modernisert til dagens utstyrskrav. Truger var tradisjonelt brukt av jegere, militære og noen få toppturentusiaster. De siste årene har trugene fått en renessanse og vi hiver oss på… Dette er et fantastisk redskap! Alle kan gå på truger; det kreves minimalt med forkunnskap og forberedelse. Hele familien kan komme seg på tur sammen og utforske vinterlandskapet fra en ny vinkel…

Rundt Lemonsjøen finnes flotte turmuligheter i sjarmerende skogsterreng. Finn frem kartet og følg sommerstier eller lag din egen rute. Gråhø, Vesslevassfjellet, Ørnkampen med Brannvakthytta samt Viewpoint Trollhø bør kunne holde deg opptatt noen trugeturer frem!

Vi har blitt så fasinert av mulighetene truger gir til magiske vinteropplevelser at vi måtte skaffe oss noen par for utleie til våre gjester. 12 par i to ulike størrelser er tilgjengelig for utleie, passer for barn fra 8-10 års alderen og alle videre oppover.
Trugene våre er fra Fimbulvetr – 100% norskprodusert kvalitetsprodukt. Det norrøne navnet betyr «de tre årene med sammenhengende vinter før Ragnarok kommer, altså verdens undergang»… vi synes de er kjempetøffe og gleder oss til du skal prøve!

truger-519-2
Viewpoint Trollhoe Foto Yngve Ask
untitled-462

Kjekt å vite:

  • Vi har «Dagens trugetur-anbefalling»
  • Uante turmuligheter
  • Utsikt mot Jotunheimen, Rondane og Dovre nationalparker
  • Anbefaler vanlig god vinterbekledning med fjellsko og gjerne gamasjer.

«En flott novemberdag, i nysnø på Valdressflya, med utsikt mot Besseggen fikk 8-åringen god tek på teknikken!»

"Be a Norwegian for a Week"
Vinteren er tid for friluftsliv, langrenn og hyttekos! Vi har satt sammen vinterpakken "Be a Norwegian for a Week". En ekte, norsk vinterferieopplevelse! Bo komfortabelt på hytta, nyt en god frokost og 3-retters middag på fjellstua og prøv ut et utvalg aktiviteter for en typisk vinterferie som langrenn, truger, hundekjøring, eventuelt et slag FjellKørling og en tur til bygda på dager med ruskevær. Badstuen er varm hver dag og peiskosen topper det hele!

Kontakt oss for mer detaljer...

Vi har samarbeidspartnere som tilbyr forskjellige langrenns og vinteropplevelser hos oss;

Jotunheimenløypa med Discover Norway, en ukes tur fra hytte til hytte!

Familie og gruppereiser med Sauswind / Tyskland

Individuelle og skreddersydde turer med
FjordKind i Tyskland
CapeTracks og NordenTrips i Nederland